GEOBLOG DEL CATALÀ CENTRAL

diumenge, 7 d’abril del 2013

Manyoc de retalls








Heus ací, encapçalant aquest apunt d'avui, el darrer llibre de Josep Comas Areñas, en el qual s'han aplegat sis nous textos narratius que l'autor de Sora (altrament conegut com a Josep de Sora) ha escrit  aquests últims anys. 

Subvenida per ell mateix, i amb gran despesa d'il·lusió i de generositat, Manyoc de retalls es presenta amb continguts força variats i no es limita a l'entorn rural que, per vida, li és tan propi a l'autor.  Sense abandonar-lo -i, doncs, compartint amb nosaltres un bon esplet dels mots castissos que són tan característics dels seus llibres-, Josep Comas ens omple de joia amb un llenguatge genuí i gens cargolat, on els temes relacionats amb els valors hunans tenen un lloc destacadíssim. 


El goig, però, no ve pas sol, car hi puc afegir, amb gran satisfacció, que hi he estat convidat a fer-ne el pròleg, i després, com a bell colofó, he pogut participar en l'acte de presentació del llibre que es va dur a terme el dia de Pasqua al restaurant l'Antic de Sora. 

Us deixo, de moment, amb una imatge,  copsada per Marta Comas Rovira, en què es pot veure l'autor en la signatura de llibres.   











10 comentaris:

Joana ha dit...

Sempre és un plaer molt gran acompanyar els amics en actes com aquest i si a més et fan participar de la seua activitat, el palaer esdevé immens. Enhorabona doncs, pels moments que has compartit amb l'autor del llibre. N'estic segura que si ens el recomanes tu, el gaudi en la lectura dels relats està assegurat, així que comence a buscar-lo. Gràcies!

Helena Bonals ha dit...

Jo el conec en persona, el Josep, recordo que hi era l'any passat a una conferència teva. També recordo quan, al teu bloc, va dir que tu Jordi ets tan intel·ligent. També estic interessada en aquest llibre.

Glo.Bos.blog ha dit...

Sembla un llibre interessant. I el fet de que l'hagis prologat tu, encara l'hi fa més.
Miraré d'aconseguir-lo.

El porquet ha dit...

Suposo que deu fer molta il·lusió que un bon amic vulgui que li prologuis un llibre seu. Enhorabona, Jordi, per la part que et toca.

Olga Xirinacs ha dit...

Amb cada amic que prologuem i presentem anem fent xarxa: no sentirem la solitud de la paraula.

Consol ha dit...

Moltes felicitats al Josep i a tu per acompanyar-lo i fer el pròleg.Tinc algun llibre del Josep i, a més de molt proper, és molt planer. Buscaré aquest nou llibre i també el de "L'hostal" ja que així es dèia la casa on vaig néixer.

Josep de Sora. ha dit...

Bona nit a tos; Consol, "ma cousine, ça va"? Agradable sorpresa, veure't per aquí. Efectivament, de l'Hostal; potser tu no saps que aquesta casa, havia estat realment un hostal, jo ho sé perquè vaig néixer abans que tu, és clar, ja saps allò; "el dimoni sap més per vell que per dimoni". Salutacions i ja posats saluda també la resta de família, si et sembla bé. A tots els que seguiu en Jordi, us agraeixo els comentaris que hi veig; crec que li estic donant massa feina, a en Jordi. Salutacions a tots i fins la propera.

Consol ha dit...

Amb el permís del Jordi...

Gràcies Josep. Rep també una cordial salutació per tu i per la família. Agraïxo la teva tasca de recuperació de la memòria històrica d'un poble que per a mi, és a més a més, la història dels meus orígens i del meu llinatge. Sempre ens quedarà Sora.

Elfreelang ha dit...

Gràcies per fer-nos conèixer el llibre i enhorabona per la part que et toca!

M. Roser ha dit...

Saps. Jordi, només llegir el títol ja m'ha semblat que havia de ser un llibre bonic. La paraula manyoc m'agrada molt. On es poden trobar aquests llibres de la col·lecció "Petits escrits" ? Es que m'agradaria comprar-ne algun, com a mínim aquest darrer.
Felicitats per fer de prologuista i felicitats també al Josep.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...